„Pajzsmirigyserkentő hormon” változatai közötti eltérés

helyes ref. tart.
a (r2.7.1) (Bot: következő hozzáadása: eu:Tirotropina)
(helyes ref. tart.)
 
== Normál érték a vérben==
TSH: 0,4- 6 mIU/l.<ref>[http://www.hazipatika.com/laboreredmenyek/thyreoidea-stimulalo_hormon/33 Házipatika.com Laboreredmények.]</ref>
TSH: 0,3-2,5 m[[Nemzetközi Egység|NE]]/[[liter|l]]
 
A felső értéket 2003-ban átdolgozták (addig 4 mNE/l volt). Újabb kutatási eredmények arra utalnak, hogy 2,5 mNE/l feletti érték már a pajzsmirigyfunkciók károsodását jelzi.
 
A TSH-t a vérből lehet kimutatni. Primér pajzsmirigyhormon alultermelődésben az érték emelkedett, primér hyperthyreosis esetében csökkent.